Book samtale

Målsætninger: Sådan sætter du det rigtige mål

Sådan sætter du det rigtige mål

Du er her: Forside > Udviklingsunivers > Blog > malsaetninger-sadan-saetter-du-det-rigtige-mål

At sætte målsætninger er en enorm kraftfuld metode til at skabe motivation og retning i livet. Uanset om du vil opnå personlig eller professionel succes, vil målsætninger hjælpe dig med at opnå dine ønsker og drømme. Men hvordan sætter du det rigtige og motiverende mål? I denne artikel vil vi gennemgå trin for trin hvordan du sætter det rigtige mål, der vil give dig det bedste udgangspunkt for at opnå dine drømme.


Hvad er målsætninger?

Før vi går videre, lad os først definere, hvad vi mener med "målsætninger". Målsætninger er specifikke og målbare resultater, som du ønsker at opnå inden for en bestemt tidsramme. De kan være både kortsigtede og langsigtede, og de kan være personlige eller professionelle.


Hvorfor er målsætninger vigtige?

Målsætninger kan hjælpe dig med at:

  • Få klarhed over, hvad du vil opnå
  • Skabe motivation og retning i livet
  • Prioritere dine handlinger og ressourcer
  • Opbygge selvtillid og selvværd
  • Måle din fremskridt og succes


Trin for trin proces til at sætte målsætninger

Nu hvor vi har defineret målsætninger og deres vigtighed, lad os se på trin for trin processen til at sætte det rigtige mål.

Trin 1: Hvad drømmer du om?

Lav en liste over dine inderste drømme og dine største ønsker. Hvis nu du har alle ressourcer tilgængelige og ikke tænker på begrænsninger, overbevisninger eller hvordan, du skal opnå drømmen. Hvad drømmer du så om, når alt er muligt? 

Det er sådan du skal tænke, når du laver drømmelisten. Sæt fantasien løs. Når du laver denne øvelse er det vigtig at være i en god tilstand. Hvordan du kommer i en god tilstand ved du bedst.

Trin 2: Er målet dit?

Vi har en tendens til at lade os påvirke af vores omgangskreds. Derfor er det vigtigt at spørge sig selv om målet er ens eget, eller om det stammer fra andre og deres forventninger til én. Er målet ikke dit eget, vil det ikke begejstre dig.

Trin 3: Begejstrer dit mål dig?

Hvis ikke dit mål gør dig begejstret og giver dig lyst til at stå op om morgenen, så er det ikke det rigtige mål. Hvis du virkelig vil udrettet noget, skal du blive inspireret af dit mål. Det skal komme helt indefra.

Trin 4: Er dit mål værdigt og attraktivt?

Mål du allerede ved, hvordan du opnår er ikke værdige eller attraktive og vil ikke gøre det, som et mål er designet til at gøre. Et attraktivt mål er noget, du går efter, som du aldrig har gjort før. Noget som du ikke ved, hvordan du skal opnå. Et værdigt mål får noget frem i dig, som du ikke engang vidste, var der. 

Når du sætter målet er det okay ikke at kende vejen derhen. Det sjove ved mål, er jo netop at finde du af, hvordan du kommer derhen og endnu vigtigere, hvilken person skal du udvikler dig til i processen henimod at opnå målet. 

Et værdigt og attraktivt mål bringer mere af dig selv til overfladen. 

 

Konklusion

At sætte det rigtige mål vil hjælpe dig med at skabe en retning i dit liv. Ved at følge trin for trin processen til at sætte mål, kan du skabe en klar retning for dit liv og arbejde hen imod succes og større opfyldelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg sikre mig, at mine mål er realistiske?

"Realistiske" mål skal du glemme alt om. Der er ingen udvikling i at gå efter noget, der er "realistisk". Hvem beslutter iøvrigt, hvornår noget er realistisk. Dig, naboen, eller et familiemedlem? Noget der virker "realistisk" i dine øjne, er måske en kæmpe mundfuld for naboen. Glem realismen og gå efter det, du virkelig drømmer om. 

Hvordan kan jeg holde mig motiveret, når jeg arbejder hen imod mine mål?

Fokuser på hvad målet vil give dig. Hvilken følelse vil du have i kroppen, når du når målet, hvad kan du høre, hvad kan du se, smage eller lugte? Du vil unægtelig møde perioder, hvor tingene er lidt sværre og her er det vigtigt at være vedholdende. Gør det ikke sværre end det er. Fokuser på dine sejre. 

Hvad hvis jeg ikke når mine mål?

Evaluér dine resultater og justér din handlingsplan, og prøv igen med nye mål og udfordringer.

Hvordan kan jeg holde mig ansvarlig for mine handlinger?

Fortæl om dine mål til en ven eller mentor, og opret en handlingsplan med en tidsplan for at gennemføre dine handlinger.

 

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

  • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
  • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
  • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
  • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
  • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her