Book samtale

Vi er alle født med 6 mentale muskler.

Vi er alle født med 6 mentale muskler

Du er her: Forside > Udviklingsunivers > Blog > vi-er-alle-fodt-med-6-mentale-muskler

Menneskehjernen er det mest komplekse organ i kroppen. Den styrer alle vores kropsfunktioner, tanker og adfærd. Men hvad er det, der gør hjernen så unik? Det er dens evne til at tænke og opfatte information på en måde, der kan forandre vores liv. Vi er alle født med 6 mentale muskler, der kan hjælpe os med at udnytte vores hjernes potentiale til fulde. Disse mentale muskler inkluderer fantasi, ræsonnement, intuition, hukommelse, opfattelse og vilje. I denne artikel vil vi udforske hver enkelt af disse mentale muskler og lære, hvordan vi kan træne dem for at få mere af vores sande potentiale op til overfladen.

Hvad er de 6 mentale muskler?

De 6 mentale muskler er forskellige mentale færdigheder, som alle er vigtige for at opnå succes i livet. Lad os tage et nærmere kig på hver af disse mentale muskler.

Fantasi

Fantasien skaber drømme. Drømme er første skridt til at kabe noget i livet. For brødrene Wright startede flyvemaskien som en drøm. Den virksomhed du arbejder for startede som en drøm. Den kreative proces har tre stadier. Fantasi, teori og faktum. Det er vigtigt, at du husker, at uden hjælp fra din fantasi, kunne du ikke skabe noget som helst i livet. 

Med din fantasi kan du skabe det drømmeliv, du ønsker oppe i hovedet. Din fantasi kan hjælpe dig med at se et bedre liv for dig selv, selvom de fysiske resultater i verden ikke er, som du ønsker. 

Ræsonnement

Ræsonnement gør os i stand til at tænke, og den er en af vores stærke evner. Det er vores induktive evne til at ræsonnere, der gør det muligt for os at skabe individuelle tanker og sammenføre dem til idéer. Vi kan observere, hvad vi gør og derefter udtænke idéer til, hvordan vi kan gøre det bedre.

Eftersom vi styrer vores egen evne til at tænke, bør vi ikke bruge tid på at tænke negative tanker eller skabe idéer til, hvorfor noget ikke kan lade sig gøre. 

Brug i stedet alle dine mentale ressourcer på, hvordan at det, som du ønsker KAN lade sig gøre.

Intuition

Intuition er evnen til at fornemme og forstå noget uden at have en direkte forklaring på, hvorfor det er sådan. Det er en vigtig mentale muskel, der hjælper os med at træffe hurtige og præcise beslutninger, når vi står over for komplekse situationer.

Det er også ved hjælp af din intuition, at du bl.a. kan opfange vibrationer og tyde vibrationerne i dit sind. Intuitionen gør du ved, hvad der sker omkring dig. Det er din intuition, som gør, at du kan træde ind i et rum og øjeblikkelig mærke, at stemningen og energien i rummet er dårlig eller god.

Intuitionen betegnes ofte som "den sjette sans", hvilket er misvisende. Intuition er ikke en sans - det er én af dine mentale muskler og det er en muskel, som kan udvikles i helt ekstraordinær grad.

Hukommelse

Hukommelse er evnen til at huske information og hente den frem senere. Det er en vigtig mentale muskel, der hjælper os med at lære og bevare viden, erfaring og færdigheder. 

Vores hukommelse er perfekt. Der findes ikke dårlig hukommelse. Der findes kun svag hukommelse og stærk hukommelse. Alle vores mentale muskler er perfekte, de kræver blot, at vi træner dem.

Så næste gang du hører en sige "Jeg har en dårlig hukommelse", skal du vide, at dette ikke er tilfældet. Vedkommende har blot en svag hukommelse omkring den pågældende oplevelse eller ting, men vha. af kontinuerlig træning, er det muligt at få en fantastisk hukommelse og huske det, som du ønsker at huske.

Opfattelse

Vores opfattelsesevne er vores synspunkt. Når vi ser noget, som får os til at tænke, at noget ikke kan lade sig gøre, kan vi ændre vores opfattelse af situationen og i stedet skabe en idé til, hvordan det kan lade sig gøre.

Vi ejer evnen til at ændre opfattelse af en situation, en anden person, dit potentiale etc.

Som Bob Proctor sagde: "There is good in everything. If you can't find it, look again"

Det er også muligt at ændre opfattelse af dig selv. Du kan f.eks. gå fra af have et dårligt syn på dig selv til at have et godt syn på dig selv. Du kan gå fra, at du ikke er "typen", der er kreativ til at se dig selv som kreativ på et bestemt område, som betyder noget for dig i dit liv. 

Læs også artiklen: "Sådan påvirker dit selvbillede dine mål: En dybdegående guide"

"If you change the way you look at things, the things you look at change". 

Vilje

Vilje gør dig i stand til at fastholde et billede på din nethinde og holde alle udefrakommende forstyrrelser væk. Viljen gør, at du kan fokusere og koncenterere dig. Jo mere du træner din vilje, desto bedre bliver den. Og jo bedre vil du blive til at fokusere i din hverdag.

Hvordan kan vi træne vores mentale muskler?

Ligesom vores fysiske muskler har brug for træning for at blive stærkere, kan vores mentale muskler også trænes for at forbedre deres ydeevne. Her er nogle måder, du kan træne dine mentale muskler på:

Fantasi

Edgar Allan Poe sagde: "De, der drømmer om dagen, er bevidste om mange ting, som undslipper dem, der kun drømmer om natten."

At dagdrømme er mere bevidst end blot at drømme, og det gør det mere effektivt til at åbne dit sind for muligheder. Så tag en pause fra dine daglige opgaver hver dag for at slappe af og lade dine tanker vandre.

Underhold dig selv ved at spekulere på specifikke måder, hvor du gerne vil se dit liv blive forbedret og inden du ser dig om vil det blive en vane. Og en dag kan dine dagdrømme blive til virkelighed.

"Målsætninger: Sådan sætter du det rigtige mål"

Ræsonnement

Når det kommer til at træne dit ræsonnement og din evne til at tænke, handler det mest af alt om ro. Der er alt for mange forstyrrelser og distraktioner nu til dags og det gør det vanskeligt at give sig selv tid og lov til at tænke. Men det er nødvendigt!

Bob Proctor har et fantastisk citat, som passer rigtig godt ind her: "2% tænker, 3% tror de tænker og 95% vil hellere dø end at tænke."

Det er ikke uden grund, at mange store idéer kommer til dig, når du er på ferie og er aller mest afslappet. På ferie sætter du nemlig tempoet ned og giver dig tid og lov til at tænke.

Så det du med fordel kan gøre er at afsætte "mig tid" i din kalender.

Bloker konsekvent 1 time om ugen i din kalender til dig selv.

I den time skal du ikke gøre andet end at tænke. Der er som sådan ikke noget rigtig og forkert i denne øvelse. Gør hvad end, der fungerer for dig, men hold fokus på det gode og der hvor du gerne vil hen.

Brug ikke et eneste sekund på at tænke over, hvorfor ting ikke kan lade sig gøre, men brug alt din mentale energi på at tænke over, hvordan det kan lykkes.

Intuition

  • Lyt til din mavefornemmelse og følg den. Start med de små ting og øg gradvist kompleksiteten af beslutningerne. Det handler om at opbygge tillid til dig selv og din "mavefornemmelse".
  • Studer dig selv. Desto mere du kender dig selv, desto mere er du i kontakt med kernen af, hvad der er vigtigt for dig.

Stop op og lyt: Det er vanskeligt at komme i kontakt med din indre, når du konstant er optaget af ydre ting. Så tag dig tid til at sætte farten ned og være mere åben over for dig selv og de tanker, der kommer til dig. Hvis du leder efter et svar på et spørgsmål eller skal træffe en beslutning, så begynd med at lede efter svarene inde i dig selv, før du vælger, hvilken vej du skal tage.

Intuitive beskeder er subtile og kan forsvinde fra dit bevidste sind meget hurtigt. Så skriv dem ned eller optag dem øjeblikkeligt, selvom du ikke kan handle på dem med det samme.

Hukommelse

Brug dine sanser. Jo flere sanser du inddrager, når du lærer eller gør noget nyt, jo nemmere er det at huske det.

Hvis du for eksempel vil huske navnet på en person, kan det hjælpe at se dem i øjnene, når du gentager deres navn, og tilbyde en håndtryk. Det vil engagere tre ud af dine fem sanser.

Opfattelse

Træn din hjerne til at se ting fra forskellige vinkler. Husk: Loven om polaritet siger, at alt har en modsætning. Høj / lav - Op / ned - Godt / dårligt osv.

Øv dig i at "afspille" situationer fra forskellige perspektiver. Vi kalder det 1., 2. og 3. person. 

  • 1. person: Se situationen fra dine egne øjne.
  • 2. person: Se situationen fra modpartens øjne. 
  • 3. person: Se situationen objektivt og neutralt udefra. 

Vilje

Brug et par minutter på at besvare følgende spørgsmål fuldkommen ærligt:

  1. Hvor i dit liv bruger du koncentration til at sabotere dig selv?
  2. Bruger du mere tid på at fokusere på det, der var eller er, og hvad du ikke ønsker, eller på hvor du er på vej hen og dine nuværende mål?
  3. Hvis du vidste med 100% sikkerhed, at du med din vilje alene kunne ændre dine nuværende omstændigheder, ville du så have disciplinen til at fokusere på det gode?


Konklusion

Vores mentale muskler er en vigtig del af vores mentale ydeevne. Træning af disse muskler kan hjælpe os med at opnå succes i livet og forbedre vores mentale sundhed. Ved at forstå betydningen af ​​de 6 mentale muskler - Fantasi, Ræsonnement, intuition, hukommelse, opfattelse og vilje - kan vi træne vores hjerne og opnå vores fulde potentiale.

 

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

  • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
  • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
  • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
  • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
  • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her