Book samtale

3 årsager til at du har svært ved at holde fast i dit mål

3 årsager til at du har svært ved at holde fast i dit mål

Halvdelen af de mennesker der sætter mål i begyndelsen af året, giver op på disse mål ved udgangen af januar.

Midtvejs på året har mange af de mennesker, der fortsatte med deres mål i februar, enten opgivet dem eller glemt alt om dem. 

Resultatet?

De falder tilbage i gamle vaner og fortsætter med at få de resultater, de så desperat ville ændre i begyndelsen af året.

Det skal ikke ske for dig! Derfor har du her fem strategier, der vil hjælpe dig med at genopfriske dine mål og holde fokus på vej mod realiseringen af dem.

Der er dog én ting, som er afgørende, at du forstår. Du skal være opmærksom på, hvad der egentlig sker, når du lader dine mål dø ud - Ellers vil du blot fortsætte med at være langt fra at opnå dem.

Måske tænker du, at du allerede ved, hvorfor du har svært ved at holde fast i visse mål. Hvis du er bare en lille smule som de fleste mennesker, så lyver du for dig selv. Så her er de tre underliggende grunde til, at du har svært ved at holde fast i dine mål:


1. Du tror ikke på, at du kan gøre det

Du kan bruge dine tanker til at skabe næsten alt, du virkelig ønsker. Ingen andre væsner på jorden kan gøre det.

I modsætning til enhver anden væsen har du en fantasi, som du kan bruge til at skabe noget, der aldrig har eksisteret. Noget der kan forandre verden.

Du kan slå selv de største rekorder, skrive bestsellere, bo i drømmehuset, bygge hjem til familier og skoler til børn i nød, og tjene alle de penge du vil.

Du kan gøre alt dette og meget mere. Men du skal tro på dig selv.

Spørgsmålet er, hvorfor tror du ikke, at du kan opnå dine mål og drømme?

Sandheden er, at meget af det ikke er din skyld...

Mange af de overbevisninger, du er blevet programmert med, har eksisteret i hundreder af år. Disse overbevisninger kan have givet mening for længe siden, men er måske absurde i dag, da vi lever i en markant anderledes verden. Så mange af dine nuværende overbevisninger skal opgraderes for at følge med, hvad der er muligt i nutidens verden.

Leland Val Van de Wall sagde: "Vores overbevisninger bygger på vores evaluering af noget, og ofte hvis vi evaluerer en situation igen, vil vores overbevisning om denne situation ændre sig."

Så hvis du ikke tror, du kan opnå dit mål, er det på tide at evaluere nogle ting igen, såsom...

 • Hvem du er
 • Hvorfor du gør, hvad du gør
 • Hvad der får dig til at fungere
 • Dit følelser og adfærd
 • Hvor du får dine råd fra (acceptér kun råd fra nogen, der allerede har gjort, hvad du vil gøre).

Overbevisning er en forudsætning for at opnå noget af betydning. Det betyder ikke noget, hvor meget du ønsker at nå et mål eller, hvor hårdt du arbejder - Hvis ikke du tror, du kan gøre noget, vil du ikke lykkes.


2. Dit mål inspirerer dig ikke

Hvis du giver op på et mål, kan det være fordi det ikke er spændende nok for dig at lægge kræfter i at nå det. Selvom det måske er noget, du føler, du skal gøre eller bør gøre, kan det måske ikke inspirere dig.

I stedet for at sætte uinspirerende mål, som du tror, du godt kan opnå ved at arbejde lidt mere eller lidt hårdere, så gå efter at sætte det mål, der kommer helt indefra og virkelig inspirerer dig.

Giv dig selv en ny titel som direktør. Indse, at som direktør af dit liv, kan du skabe enhver film, du vil. Bestem, hvilken historie du vil fortælle, hvilke scener du vil optage, og hvordan du vil have filmen til at ende.

Lad din tanker løbe frit og skriv det ned, du virkelig, virkelig gerne vil være, gøre eller have i år.

Derefter vælg ét stort og fantastisk mål, der vil inspirere dig. Ellers vil du være langt mere tilbøjelig til at opgive det, når vejen til at manifestere målet bliver hård.


3. Du prøver at ændre effekten - Ikke årsagen

Mange mennesker har svært ved at nå deres mål, fordi de sætter et mål uden at ændre deres tanke.

For eksempel vil en sælger med dårlige salgsresultater sætte sig et mål om et højere indkomstniveau for året, men opgiver det inden for få måneder.

Eller så kan en person beslutte sig for, at dette er året, hvor vedkommende endelig vil komme i form. Derfor begynder vedkommende at løbe fem dage om ugen, løfte vægte tre dage om ugen og ændre sin kost. Men inden for få uger stopper vedkommende med at motionere og vender tilbage til at spise som altid.

År efter år falder disse mennesker i de samme gamle mønstre, der holder dem fra at foretage de nødvendige ændringer for at nå deres mål.

Men hvorfor?

De forsøger desperat at ændre deres SLUTRESULTATER. Men de resultater, de får, og vil fortsætte med at få, vil blive bestemt af deres HANDLINGER, som altid er motiveret af deres tankegang.

En usynlig fjende stopper disse mennesker, fordi de ikke forstår, at deres tankegang faktisk er årsagen til deres resultater.

Dette er en almindelig fejl, som du måske også begår. Du kan se dig selv i dine nuværende resultater, fordi de er i harmoni med din nuværende tankegang.

Ændre din tanker og du vil ændre dine handlinger, som vil give dig dine resultater. 


Gør succes uundgåelig

Hver gang du har fejlet i at nå et mål, skyldtes det primært én ting: hvad der foregik i dit sind på det tidspunkt.

Så i år bør du øve følgende for at skifte dit tankemønster, så det passer til dit mål:

 1. Visualiser. Hold et billede i dit sind af et mål, der virkelig inspirerer dig (hvis det mål du har nu ikke begejstrer dig, er det ikke det rigtige mål for dig).

 2. Tænk på den tankegang, du har behov for for at opnå dit mål og "act as if" hver dag.

 3. Prioriter personlig udvikling og lyt til mennesker, der allerede har gjort det, du vil gøre.

 4. Kom ud af din komfortzone og hold fast i en vane (såsom at gøre én til tre målrettede opgaver) der vil bringe dig tættere på dit mål og det liv, du ønsker.

 5. Få en accountability partner og rapporter til dem regelmæssigt.

Når du udvikler disse vaner, vil du bringe mere af dig selv til overfladen. Og med tiden vil du indse, at nå dit mål ikke blot bliver "muligt" eller "sandsynligt", det bliver praktisk talt uundgåeligt.

 

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

 • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
 • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
 • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
 • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
 • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her