Book samtale

Forstå dit paradigme

Forstå dit paradigme

En af de ting, som for alvor holder os tilbage i livet, er vores egne overbevisninger. Vi kalder det også for vores mentale håndbremse.

Lad os starte med at definere hvad en overbevisning er:

En overbevisning er noget du er sikker på - noget du TROR på.

En overbevisning er ikke en kendsgerning, selvom vi ofte forveksler dem med det.

Vi har overbevisninger om de fleste ting her i livet, herunder hvad der er muligt og hvad der ikke er. 

Det er med lidt andre ord vores bedste gæt på virkeligheden, og der former den måde vi oplever verden på.

De fleste mennesker har meget stærke negative overbevisninger, som virker som blokeringer i forhold til vores mål og drømme. Men omvendt  har vi også støttende og energiskabende overbevisninger i forhold til vores mål og drømme.

Disse utroligt indgroede negative overbevisninger, kan holde os tilbage i hvad vi kan kalde en middelmådig tilværelse. Der hvor vi bare slentrer igennem vores liv og accepterer vores resultater, som om der ikke er noget de kan gøre ved det. Hvor vi nægter at tro på at der findes mere eller bedre.

Her er det vigtigt for os at pointere, at disse indgroede negative overbevisninger kan være ekstremt svære at overvinde, men det er absolut ikke umuligt. 

Men hvorfor er det egentlig sådan og hvad er det, der holder så mange mennesker fastlåst?

Det er ret simpelt og det skyldes én ting - paradigmer.


Hvad er et paradigme?

Et paradigme er ofte en samling af overbevisninger, der holdes af en gruppe mennesker. Det kan sammenlignes med et mentalt program, der installeres i din underbevidsthed.

Folk har en tendens til at undervurdere magten i deres paradigme, selvom det næsten har eksklusiv kontrol over deres vante adfærd. De tror, ​​at det er nok at bruge deres viljestyrke til at ændre vaner, som de har haft hele deres liv.

Vi ser beviser på det hele tiden - Her er 2 tænkte eksempler:

1. En mand der beslutter sig for at komme i form. Han tvinger sig selv til at gå i fitnesscenter fem dage om ugen, løbe tre kilometer i weekenden og spise mindre portioner.

Men så får han pludselig et vigtigt projekt af sin chef. Straks bliver opmærksomheden flyttet væk fra beslutningen om at komme i form og lagt over på arbejdet, og han begynder at arbejde længere og flere timer.

Et par dage senere springer han sin tur i fitnesscenteret over og ikke mere end en uge senere stopper han helt og begynder at spise junkfood ved sit skrivebord.

2. En kvinde der gerne vil have det bedre med sig selv.

Hun begynder at stå tidligt op et par dage om ugen for at læse og lave yoga. Hun sørger for, at hun ser godt ud fra top til tå, hver gang hun forlader huset. Efter et par uger giver hun op, fordi hun siger, at det ikke virker, og hun har for mange andre ting at lave.

Det er ikke overraskende, når du tænker på, at stort set al din adfærd sker automatisk. Fra det øjeblik du står ud af sengen hver morgen, til dit hoved rammer puden om natten, er næsten alt, hvad du gør, en del af en automatisk rutine. Derfor kræver det mere end viljestyrke at ændre disse dybt indgroede rutiner.

At ignorere paradigmers magt er at sætte sig selv i fare, når man udforsker fremtiden. Din fremtid ligne din fortid, indtil du forstår kraften i dine paradigmer og hvad der skal til for at ændre dem.


Forstå kraften i et paradigme

Dit paradigme har enorm indflydelse på de fleste aspekter af dit liv. Det styrer din…

✔ Opfattelse
✔ Brug af tid
✔ Kreativitet
✔ Effektivitet
✔ Produktivitet
✔ Logik
✔ Evne til at tjene penge


Paradigmet sætter en mur omkring hvert eneste af disse områder, og uanset hvor meget du prøver, kan du ikke slå dets vægge ned, før du ændrer de vaner, der udgør paradigmet.

Lad os se på nogle hverdagsvaner, der kan påvirke hvert af disse aspekter af livet.

Opfattelse

Vi er ofte vores egne værste kritikere. Når du har en vane med konstant at lægge dig fladt ned og give op, antyder eller føler du, at du ikke er god nok. Men for hvad og for hvem? Og efter hvis standarder?

Hvis denne vane eller tro er stærk i dig, hvordan kan du så overhovedet skabe et lykkeligt, velstående, sundt liv? På en eller anden måde ville din mentale programmering altid modsige den.

 

Brug af tid

Uanset om det er på en computer, tv, tablet eller telefon, bruger millioner af mennesker overdreven meget tid på at stirre på en skærm hver dag.

At udføre arbejde på en af ​​disse enheder er ikke til forhandling. Det er dog unødvendigt at bruge timer på Facebook, Instagram, Twitter, se tv eller google dine yndlingsberømtheder.

At gøre det er spild af værdifuld tid, fordi det afholder dig fra at deltage i meningsfulde aktiviteter, der kan forbedre din livskvalitet markant. 

Vi ved det jo godt, og alligevel finder vi helt automatisk os selv hængende foran en skærm, når der opstår en pause i hverdagen.

 

Kreativitet

Det er almindeligt, at folk tror, ​​at der kun er én måde at gøre tingene på eller ét rigtigt svar på et problem, et spørgsmål eller en udfordring.

Men hvis du tror, ​​at de fleste spørgsmål kun genererer ét rigtigt svar, eliminerer du utallige muligheder fra dit liv.

Denne måde at tænke på stammer fra et uddannelsessystem, der er indgroet i vores sind. Det er ideen om, at det er bedre at huske korrekte svar end at lede efter dem selv.

Den tilgang virker måske i matematiske problemer, men den er utroligt begrænsende andre steder. Uanset om det er salg, markedsføring eller at beslutte dig for det næste skridt, som du skal tage i dit liv, er der aldrig kun ét rigtigt svar. Der er mange forskellige kreative tilgange til alt i livet, når først du bryder dine mure ned, som begrænser din kreativitet.

Effektivitet

Udsætter du tingene, fordi du "fungerer bedst under pres?" Måske bliver du oppe til sent eller hele natten for at afslutte et projekt eller prøve en prøve. Eller du betaler rutinemæssigt forsinkelsesgebyrer for regninger og køber gaver på vej til festen.

Folk der udsætter tingene saboterer ofte sig selv for at undgå at gøre noget, som de ikke vil. Resultatet er ofte projekter af dårlig kvalitet, spildte penge og forsinket ankomst til arrangementer.

Dette handler ikke om tidsstyring; det handler om at være mindre effektiv, end du kan være ved at tillade frygt, ydre motivationer eller en følelse af oprør at kontrollere dine handlinger.

Uanset om det er frygt for fiasko eller succes, frygt for at tage en forkert beslutning eller gøre oprør mod kontrollerende chefer, venner eller autoritetsfigurer, får vanen med at udsætte aldrig det bedste frem i dig.

Produktivitet

Mange mennesker sætter en stor ære i at multitaske. Men at gøre mere end én ting på én gang, er faktisk mindre produktivt end at fokusere på at gøre en enkelt ting. Når du forsøger at gøre to ting samtidigt, kan din hjerne ikke udføre hver opgave med succes.

Men når du eliminerer distraktioner og sætter al din opmærksomhed på én opgave, kan du opnå enormt meget på kort tid.

Logik

De fleste menneskers tanker er tilfældige og kaotiske, fordi de konstant reagerer på, hvad de ser, hører, smager, rører ved eller lugter. Det er ikke let at tænke logisk, når man reagerer på alt omkring sig. Hvis du ønsker at forbedre et hvilket som helst område af dit liv, er det umuligt at gøre det, når du normalt fokuserer på dine nuværende omstændigheder.

At tænke og handle logisk kræver at du slår automatpiloten fra. Hvis du vil have styringen over hvad dine tanker, så start med at udvikle en vane med at tænke over, hvad du vil, og responder på livet i stedet for konstant at reagere på det.

Evne til at tjene penge

Velhavende mennesker er trygge ved at tale om penge. De fleste mennesker er dog utilpasse ved tanken om penge, og derfor undgår de sædvanligvis at tale om det, og de sætter sig ikke et mål for at hvor meget de vil tjene. De lader nuværende resultater begrænse dem i deres tro på hvor meget de kan tjene. 

Hvis du ikke nemt kan se dig selv nyde overflod og økonomisk frihed, så prøv at ændre din overbevisning om penge og sætte mål, der vil hjælpe dig med at få mere af dig selv til overfladen.
 

Sådan bestemmer du, hvad dit paradigme er

Den bedste måde at identificere dit paradigme er at se på dine nuværende resultater. Jeg opfordrer dig til at bruge et øjeblik på at visualisere dit liv for og svare på følgende spørgsmål...

Hvordan begynder din dag?
Hvad er de fleste penge, du nogensinde har tjent på et år?
Lever du som du virkelig ønsker at leve? Hvis ikke, hvorfor ikke?

At besvare disse spørgsmål vil hjælpe dig med at finde frem til dine paradigmer, hvad der styrer de resultater, du får i dit liv, og identificere hvilke vaner der virker for dig, og hvilke der modarbejder dig.

Den gode nyhed er, at hvis du ikke er tilfreds med dine resultater, og du gerne vil gøre det bedre, ejer du evnen til at gøre noget ved det.


Sådan ændrer du dit paradigme

At ændre dit paradigme kan være meget svært. Men der er dog 2 måder hvorpå det kan ske. 

Den ene er en følelsesmæssig påvirkning. Altså noget der rammer dig så hårdt, at dit liv aldrig bliver det samme. Det er desværre typisk noget negativt i form af dødsfald, skilsmisse, ulykker etc., men det kan også være positivt.

Den anden måde er at ændre paradigmet på samme måde som det blev dannet – nemlig gennem gentagelse af ideer. Det er gentagne gange at udsætte dig selv for en ny idé, for at erstatte en eller flere gamle overbevisninger i dit underbevidste sind.

For at komme i gang skal du vælge en ny overbevisning, der hænger sammen med de resultater, du ønsker, og de vaner, der vil føre dig til disse resultater. Integrér nu den nye overbevisning ved at fokusere på den, visualisere den ved at se dig selv allerede have opnået det du ønsker og gentag den nye overbevisning for dig selv igen og igen, indtil du kan se, at dine resultater har ændret sig.

At ændre blot en lille del af det gamle paradigme kan gøre en enorm forskel i de resultater, som du oplever i alle områder af dit liv.

 

Afslutningsvis vil vi gøre opmærksom på at det handler om, at du skal blive bevidst om dine "dårlige" vaner, så du aktivt kan erstatte dem med gode. Hvis ikke du er opmærksom på dette, risikerer du, at du blot erstatter én "dårlig" vane med en anden.

Vi vil påstå, at der er en 3. måde at ændre dit paradigme på, og det er igennem Elite træning og Coaching. Jo mere indgroet en vane er, jo sværere kan det være at identificere den og ikke mindst at ændre den. Som vi startede med at pointere, kan det være svært at overvinde vores negative indgroede overbevisninger, men det er absolut ikke umuligt. Vi oplever at folk tvivler på sig selv og tvivler på, at det kan lade sig gøre. Derfor vil det sikre dig langt hurtigere resultater, når du bliver guidet, støttet og hjulpet igennem processen. Når først du har gået vejen nogle gange, får du også troen på det og på dig selv.

Tag ikke fejl af styrken af paradigmer. Du kan ikke ændre dit liv permanent, før du ændrer dit paradigme.

 

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

  • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
  • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
  • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
  • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
  • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her