Book samtale

Paradigmer du måske ikke ved, du har

Paradigmer du måske ikke ved du har

Vi har et paradigme - Og det har du også.

Hvis du, inden denne artikel, ønsker at blive klogere på paradigmer, kan du læse denne artikel først.

For at fortsætte med at udvikle os, er vi dog nødtsaget til at opgradere vores paradigmer.

Desværre er det ikke altid helt så åbenlyst, hvad ens paradigmer er, hvilket gør det svært at foretage de nødvendige justeringer.

Herunder har vi samlet fem almindelige, men ofte subtile paradigmer, der påvirker vores retning i livet. Tag et kig for at se, om nogle af dem former dit liv og hvordan du kan begynde at ændre dem for at begynde at skabe det liv og de oplevelser, du ønsker:

1. Paradigme: Jeg er ikke selvsikker, så jeg gør det ikke.

Når du gør noget velkendt og er god til det, har du en selvsikker gang og et roligt udtryk.

Men når du står over for noget nyt, det kan være at jagte et mål, tale offentligt eller skifte karriere, laver du undskyldninger for, hvorfor du ikke kan eller ikke bør gøre det. Og du leder efter betingelser og omstændigheder, der bekræfter din beslutning om at blive, hvor du er.

Dette paradigme er ofte svært at se, fordi de fleste af os naturligt holder os væk fra det ukendte. Tag et ærligt kig på dit liv for at se, om du lader usikkerhed i én eller flere områder af dit liv forhindre dig i at leve fuldt ud.

Et nyt perspektiv: Jeg er større end enhver følelses eller erfaring.

Det er naturligt at ønske at opleve nye ting.

Hvis du tror, at dine ønsker ikke er vigtige eller har et billede i dit hoved af dig selv som fordømt til at fejle, er det en falsk idé, du skal slippe af med. Selvom det er normalt at føle sig usikker, når man står over for nye ting, er det vigtigt at erkende, at du er et spirituelt væsen, der er større og mere magtfuld end enhver følelse eller erfaring.

Når du har et stærkt ønske om at gøre, skabe eller udtrykke noget, er denne længsel en guddommelig utilfredshed. Det er din sjæl, der forlanger af dig at bringe mere af dig selv til overfladen.

Lad ikke frygt eller ubehag holde dig væk fra din fremtid. I stedet for at lade det definere eller begrænse dig, lad det løfte dig ved at forvente et uundgåeligt positiv udfald senere hen.

 

2. Paradigme: Jeg vil aldrig blive økonomisk uafhængig.

Du og din familie lever godt, og du har opbygget en fornuftig opsparing. Alligevel bekymrer en eventuel uforudset udgift dig.

Du bliver undertiden frustreret, fordi selvom du arbejder hårdt, øges din indkomst ikke nok til at give dig ro i sindet - og du er bange for, at det aldrig vil.

Et nyt perspektiv: Jeg glæder mig over mine økonomiske muligheder.

Du kan tjene mere penge end du nogensinde har drømt om. Men du kan ikke gøre det ved at tale om, tænke eller føle, at du aldrig vil tjene det beløb, du har brug for for at føle dig sikker.

At fokusere på din nuværende indkomst holder den lige, hvor den er. Universet reagerer på dine overbevisninger og hvad du fokuserer på.

Øget indkomst kan kun komme fra positiv tankegang og velovervejede og ordentligt gennemførte planer.

Fat pen og papir og start med at skrive alle de negative overbevisninger, du har om penge og din evne til at tjene det beløb, du ønsker. Lad derefter disse overbevisninger gå ved at brænde papiret.

Skift din tankegang til at udvikle en velstandsbevidsthed, åbn din tankegang for nye muligheder, og pengene du ønsker vil være dine.

 

3. Paradigme: En dag vil jeg...

Du er ikke, hvor du gerne vil være lige nu, og du siger ofte til dig selv: "En dag, når livet er bedre, vil jeg starte en virksomhed... skrive en bog... starte en ny karriere."

Dette overbevisningssystem vil ramme dig, hvis du på et eller andet niveau har givet op på dine mål og har måske en "mañana, mañana" attittude.

Et nyt perspektiv: I dag vil jeg gøre noget, der begejstrer og inspirerer mig.

Den dag, hvor sol, måne og stjerner står snorlige... vil aldrig komme. Hvis du ønsker at skabe det liv, du ønsker, skal din styrke være i nuet.

Når du handler på, hvad du vil i dag, lader du universet vide, at du er alvorlig omkring at vokse, opnå dine mål og leve dit bedste liv.

Så hvis du venter på den perfekte tid til at gøre, hvad du gerne vil... Så stop med at spilde din tid og se at komme i gang! Begynd at møde livet, hvor du er nu, tag et skridt ad gangen, og du vil bygge momentum over tid. Hvis du gør det, vil dit liv være helt anderledes om et år.

 

4. Paradigme: Jeg kan ikke.

Når du står over for en ny mulighed - job, virksomhed, nyt hjem, relation - er du oprindeligt begejstret. Men så tænker du lidt over det, og så siger du: "Jeg kan ikke gøre det."

Du begrunder din beslutning med grunde som dårlig timing, jeg har brug for mere træning eller jeg har ikke nok penge.

Et nyt perspektiv: Hvis jeg virkelig vil det, kan jeg gøre det.

Hvis du ser nærmere på de ting, du siger, at du ikke kan gøre, er sandheden bag det sandsynligvis "Jeg er bange", "Jeg er ikke god nok", "Jeg vil ikke gøre, hvad der kræves" eller "Jeg ved ikke, hvordan".

Du kan forestille dig og skabe ethvert liv, du ønsker. Du skal bare vælge, hvad du vil, og involvere dig følelsesmæssigt i billedet ved at tænke og føle på, hvordan det vil være at være den person så ofte som muligt.

Så når du går igennem din dag, fokuser kun på, hvad du vil. Udvikl også en ny måde at tale til dig selv og andre på. Ellers vil du fortsætte med at sabotere dig selv med negativitet.

 

5. Paradigme: Der er noget, der går galt.

Selv når tingene går godt i dit liv, føler du, at du skal holde øje.

Du lader ofte frygten for, at noget går galt gøre, at du går glip af eller ikke fuldt ud at sætter pris på de 99 ting, der går godt. Det skyldes, at i baghovedet tænker du, at det er uundgåeligt, at der sker noget forfærdeligt, der kan efterlade dig følelsesmæssigt tabt eller knust.

Dette paradigme er almindeligt, men det er subtilt forskelligt for alle. Så lad ikke det automatisk falde hen, hvis det ved første øjekast ikke lige synes at gælde for dig. Sæt dig ned med det i et stykke tid for at se, om der kommer noget frem.

Et nyt perspektiv: Hvert øjeblik er en mulighed for at vokse.

Vi mennesker er programmeret til at tænke, at der er noget, der går galt. Det er en ubevidst tendens, vi har... indtil vi beslutter at ændre det.

Livet er ikke statisk. Det ændrer sig hele tiden. Nogen form for lidelse er uundgåelig. Det er, hvordan vi håndterer lidelse, der er vigtigt. I stedet for at lad det opsluge dig, rider du det lige ind i lyset.

Lad dit hindring blive din mentor. Lad din smerte blive din mulighed. Hvis du lærer dig selv at se problemer, fiaskoer og mangler som muligheder for at vokse, vil du begynde at se hvert lille øjeblik forskelligt.

Loven om vores væsen er at vide mere, at gøre mere, og at være mere. Ingen vil give dig tilladelse til at leve. Lev som om du virkelig mener det lige nu.

 

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

  • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
  • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
  • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
  • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
  • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her